"I den här fina och inspirerande boken delar de, Karolina Martinson och Linnéa Sjögren, med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång."
BTJ
"Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare."
Gourmet
Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.
Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning - och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.
Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.
"... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav."
Strömstads Tidning / Norra Bohuslän
Produktinformation
Författare: Linnéa Sjögren, Karolina Martinson
Illustratör: Fanny Rådvik
Upplaga: 1
ISBN: 9789127174290
Språk: Svenska
Vikt: 847 gram
Utgiven: 2021-11-05
Förlag: Natur Kultur Allmänlitteratur
Antal sidor: 204